Universităţile „Spiru Haret” şi „Petre Andrei” au fost scoase în afara legii

•Ministerul Educaţiei refuză să acorde diplome pentru specializările neautorizate prin care Universitatea Spiru Haret scoate anual zeci de mii de absolvenţi: „Anul acesta, au cerut 56.000 de diplome. Eu m-am speriat pentru că nu ştiam cifra de anul trecut. Doar n-o să primească în continuare dreptul de a fi sigla ministerului pe nişte diplome care nu respectă legea”.

EXCLUSIV Universităţile „Spiru Haret” şi „Petre Andrei” au fost scoase în afara legii. 56.000 de absolvenţi, în aer. Ecaterina Andronescu, pentru Gândul: „Nu pun sigla ministerului pe nişte diplome care nu respectă legea”

Universitatăţile „Spiru Haret” (USH) şi „Petre Andrei”din Iaşi au fost scoase în afara cadrului legal, Ministerul Educaţiei (MECI) luând decizia de a nu mai acorda diplome pentru absolvenţii care au fost şcolarizaţi de respectivele instituţii.

Practic, cele două universităţi private nu mai figurează în hotărârea de guvern ce cuprinde instituţiile de învăţământ superior recunoscute la nivel naţional, drept care rectoratele nu mai pot primi diplome cu antetul MECI. Mai mult, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ia în calcul chiar desfiinţarea prin lege a celor două instituţii dacă acestea nu îşi rezolvă problemele. Dacă în cazul universităţii ieşene motivul excluderii este mai vechiul scandal al fuzionării cu Universitatea „Apolonia”, în privinţa Universităţii „Spiru Haret”, eliminarea din cadrul legal s-a făcut, culmea, la propria cerere. Aceasta după ce conducerea Universităţii „Spiru Haret” a decis, în 2007, că poate de la sine putere să reducă numărul anilor de studiu în privinţa facultăţii de drept de la patru la trei deşi planul cadru nu permitea acest lucru. Cum MECI s-a opus iniţiativei USH, cea mai mare universitate din lume, - ce scoate anual tot atâţia absolvenţi cât toate universităţile de stat din România la un loc pe cifrele bugetate - a dat, anul trecut, în judecată ministerul câştigând procesul.

Continuare in sursa de la : www.gandul.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajul tau!

Horoscop Urania Maya Secret | Muzica Muzica Populara StefBlog - Blog de programator