Colinde Romanesti de Craciun

Atunci cand ne apropiem de sarbatorile de iarna, colindele romanesti se aud in toate case de romani adevarati. Ele sunt ascultate pentru farmecul si emotia pe care o transmit in perioada dinaintea Craciunului. Acea perioada in care fiecare dintre noi incercam sa fim mai buni, sa oferim un cadou cuiva drag sau incercam pur si simplu sa fim altfel decat in restul anului.

Faptul ca romanii sunt buni cunoscatori de limba engleza face ca acesti sa se bucure si de colinde interpretate de artisti internationali, nu este nimic rau in asta, dar sufletul lor este mangaiat tot de frumoasele noastre colinde romanesti. Nu este roman care sa nu fi ascutat cel putin odata o colinda cu Stefan Hrusca. Cred ca fiecare dintre noi am auzit cel putin odata de Craciun: "Leru-i, ler...".

Pentru a pastra traditia lasat de bunicii si strabunicii nostri ar fi bine sa ascultam si colinde romanesti. Frumusetea lor este un simbol romanesc, un simbol care nu ar trebui sa lipseasca din casa oricarui roman atunci cand se apropie Craciunul.

Celor care nu stiu artisti romani care le pot incata sufletul cu colinde romanesti, le recomandam sa asculte colinde interpretate de artisti precum: Stefan Hrusca, Fuego, Andra, Nicolae Furdui Iancu, Puiu Codreanu, Varu Sandel, Horea Brenciu si lista poate continua. Majoritatea artistilor romani au in repertoriu cel putin un album de colinde romanesti. Ei stiu ca romanilor le place si tocmai din aceea incearca sa ajunga la sufletul lor.

Va indemnam sa ascultati colindele noastre romanesti pentru a duce traditia mai departe. Tineti minte, traditia nu se uita, ea se pastreaza!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajul tau!

Horoscop Urania Maya Secret | Muzica Muzica Populara StefBlog - Blog de programator