Hong Kong - un oras de vis

     În 1842 Marea Britanie a obţinut de la împăratul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, în scopul de a construi un port pentru navele lor de comerţ.
     În 1898 Marea Britanie a încheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei şi a câtorva zone din împrejurul lui.
    De-a lungul anilor, poziţia geografică şi legăturile comerciale au transformat Honk Kong-ul într-o mare metropolă. Oraşul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial şi financiar de prim rang în lume, având o populaţie de 5 900 000 locuitori.
Un simbol al succesului financiar tipic secolului al XX-lea, capitalismul şi concurenţa profesionale, Victoria Island a văzut peisajul sălbatic şi muntos, transformat radical. Clădiri sunt literalmente din pamant pentru a crea oraşul cel mai incredibil în Marea Chinei de Sud. Rezultatul: un peisaj urban taie răsuflarea. Din partea de sus a vârfului de noapte, descoperim o pădure de clădiri de neon-îmbrăcat strălucitor, ale carui culori schimba de la albastru electric pentru fluorescente roz. Modificări zi în cerul din Hong Kong este reflectată în suprafeţele de sticlă, imens de clădiri. Străzi înguste, care urca pe deal, sau strazile adiacente Nathan Road în Kowloon, unpack un număr de brelocuri, îmbrăcăminte, antichităţi şi de gadget-uri, în timp ce arhitectural adăpost pricepere Wanchai companii de top din afaceri locale. Dar vă puteţi bucura de natură moartă în Hong Kong, ajungând la plajele din Causeway Bay, Stanley, sau New Territories, sau insula vecina de Lantao, locul preferat de odihnă din Hong Kong.

Locatia orasului pe harta:
Prezentare video a orasului Hong Kong

Articolele din care ne-am inspirat sunt urmatoarele:
http://sinochinois.free.fr/hong%20kong%201.htm
http://ro.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajul tau!

Horoscop Urania Maya Secret | Muzica Muzica Populara StefBlog - Blog de programator